Misteriozna erogena zona za najduži ženski orgazam
Foto: Profimedia

A tačka

Misteriozna erogena zona za najduži ženski orgazam

Sigurni smo da znate kako sebi da priredite klitoralni orgazam, možda ste čak uspjele i da pronađete svoju G tačku, ali sigurno ne znate da postoji misteriozna erogena zona koja može da vam pruži još bolji orgazam – A tačka.

Ova tačka može da vam pruži nevjerovatan orgazam koji traje znatno duže od vaginalnog, a nalazi se duboko unutar vagine, tvrdi Ivon Fulbrajt, autorka knjige "Vodič za bolji seks i nevjerovatno vođenje ljubavi".

Takozvanu A tačku sačinjava osjetljivo tkivo koje postaje vlažno kada se djevojka uzbudi. Možemo je pronaći na isti način na koji smo tragali za G tačkom.

Najbolje bi bilo da nakon što pronađete G tačku, nastavite svoju potragu malo dublje unutar vagine. Kada naiđete na ovo vlažno tkivo, konstantnim dodirivanjem djevojka će dobiti orgazam koji traje 20 sekundi duže od uobičajenog.

Kako da prepoznate da ste naišli na pravu tačku?

Djevojka će imati osjećaj sličan dodirivanju G tačke, ali bez senzacije da mora da piški.

Međutim, ne slažu se svi oko postojanja ove tačke.

„Nikada nisam vidjela anatomski dokaz koji potvrđuje postojanje ove tačke“, tvrdi Meri Džejn Minkin, klinički profesor ginekologije sa Jejl medicinske škole.

Sa druge strane, ona ipak smatra da postoje određeni dijelovi vagine koji su osjetljiviji od drugih, ali da je jako teško odrediti tačku koja je u stanju da djevojkama pruži orgazam iz snova.

Uprkos ovim oprečnim tvrdnjama, nema ničeg lošeg u tome da iz radoznalosti probate da pronađete svoju A tačku. S obzirom na to da bi ona trebalo da se nalazi dublje unutar vagine od G tačke, biće vam potrebno malo više truda i želje za istraživanjem, ali vjerujemo da su rezultati vrijedni toga.

Ako pokušavate da pronađete ovo mjesto tokom seksa, najbolje bi bilo da izaberete misionarsku ili dogi pozu. U slučaju da ste se odlučili za misionarsku, ispod zadnjice stavite jastuk jer će na taj načn njegov penis biti pod idealnim uglom za pronalaženje ove misteriozne tačke.

U slučaju da želite da do nje stignete uz pomoć prstiju, koristite kažiprst kojim ćete nježno dodirivati unutrašnje zidove vagine cijelom dužinom.

24sata.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.