6 razloga zašto bi trebalo da imate analni seks
Ilustracija

Ulazak na zadnja "vrata"

6 razloga zašto bi trebalo da imate analni seks

Činjenica je da analni seks velikom broju žena pruža zadovoljstvo, a taj broj bi bio mnogo veći kada ne bi postojale razne predrasude o ovoj vrsti odnosa.

Postoje zablude koje žene sprečavaju da se prepuste uživanju u analnom seksu, pogledajte koje su najzastupljenije i otarasite ih se.

Žena je ponižena

Ovo je potpuna zabluda! Naprotiv, žena u očima svog partnera, onog koji je voli, postaje cijenjenija. Razlog tome je što muškarac koji uživa sa svojom partnerkom, želi s njom da proba u stvarnosti ono o čemu je maštao. Muškarac teži da iznova doživi isto zadovoljstvo, tako da neće potražiti ovakav seksualni kontakt sa drugom ženom.

Koje žene uživaju u analnom seksu?

Postoje žene koje urođeno, odnosno, u mozgu imaju naglašen centar za uživanje u analnom seksu, ali je u prosjeku takvih žena manje. Tim ženama je obično neprijatno da otvoreno kažu partneru da žele analni seks. Prema iskuistvima seksologa, stid je češći kod žena koje su u dugim vezama ili braku, zbog predrasuda i ukoliko partner ne preuzme inicijativu, ona ćuti, ali zadovoljstvo će potražiti kod drugog ljubavnika. Čak i u drugoj vezi osjeća nelagodu, ali prikrivenim signalima pokazuje da želi analni odnos.

Prvo iskustvo obično je bolno

Za većinu žena ovo iskustvo je prvi put bolno, ali ako se vremenom razvije pravilna tehnika, postiže se veliko obostrano zadovoljstvo. Važna je psihološka priprema prije stupanja u analni odnos.

Neophodno je da se žena najpre opusti i da muškarac bude veoma strpljiv i nježan. Narednih nekoliko pokušaja takođe mogu biti neprijatni, ali vremenom, kada razvijete pravu tehniku, ostaje čisto zadovoljstvo. Sjetite se, i prvo seksualno iskustvo je bilo bolno, a sada…

Ko obično potencira analni seks?

Predrasuda je da ukoliko muškarac želi analni odnos podsvjesno gaji homoseksualne sklonosti, riieč je samo o potrebi da doživi intenzivniji seksualni nadražaj, nego u vaginalnom odnosu. Mladi muškarci žele da probaju analni seks iz radoznalosti, želje za eksperimentisanjem i potrebe da dožive novo iskustvo.

Pravilna higijena

Nikako poslije analnog seksa ne smijete preći na vaginalni, jer može doći do ozbiljnih infekcija. Ukoliko muškarac želi da naknadno pentrira u vaginu, neophodno je da oba partnera operu genitalije. U slučaju korišćenja kondoma, poslije analne pentracije prezervativ se skida i nastavlja se sa vaginalnim odnosom. Slično je i s oralnim seksom poslije analnog odnosa.

Perverzija i orgazam

Perverzno je samo ono što jedan partner želi, a drugi ne, bilo da je riječ o analnom, oralnom seksu ili nekoj drugoj želji. Orgazam svako različito doživljava i o tome takođe treba razgovarati. Pojedine žene kada probaju analni seks dožive vrhunsko zadovoljstvo, veće od vaginalnog, dok druge ne.

Zaključak je jednostavan – razgovarajte o svemu što želite i o čemu maštate, probajte sve što vam se učini zanimljivim i uživajte.

Kurir

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.