Znate li šta je seksualna zabluda?
Ilustracija

Čak 90 odsto žena našlo se u toj situaciji

Znate li šta je seksualna zabluda?

Svaka žena se barem jednom našla u situaciji da je ljubazna, ali potpuno neromantična, prema nekom muškarcu koji odmah kreće u protivnapad i otvoreno flertuje pokušavajući iskamčiti neki spoj.

Muškarci svaki znak naklonosti od strane pripadnica ljepšeg pola tretiraju kao flert, uključujući i najobičniju ljubaznost.

Muškarci su evolucijom, osim većeg mozga i ljepšeg izgleda, dobili i neke probleme. Na primjer, svaki ženski znak pažnje doživljavaju seksualno kako im ne bi slučajno pobjegla prilika za reprodukcijom, kažu stručnjaci za veze.

Naravno, svaka žena se barem jednom našla u situaciji da je ljubazna, ali potpuno neromantična, prema nekom muškarcu koji odmah kreće u protivnapad i otvoreno flertuje pokušavajući iskamčiti neki spoj.

Čak 90 odsto žena našlo se u toj situaciji, a fenomen je dobio i ime – seksualna zabluda.

Evolucija je tu odigrala ključnu ulogu, kažu norveški psiholozi koji su zadnji napravili istraživanje na tu temu, a stvar je samo u tome da se ne dogodi propust – ako žena stvarno flertuje, postoji mogućnost da s njom muškarac dobije djecu i prenese dalje svoje gene.

S druge strane, žene seksualni interes percipiraju puno slabije, opet zbog evolucije, jer ako naleti na pogrešnog i ostane sama s djetetom dok oni traže nove žene, rizikuje odgajanje djeteta bez pomoći muškarca.

Uz to, uvijek postoji mogućnost da naleti neki bolji muškarac.

Avaz

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.