Policajac zamalo poginuo zaustavljajući ukradeno vozilo(VIDEO)
Foto:printcsreen/youtube

Policajac zamalo poginuo zaustavljajući ukradeno vozilo(VIDEO)

Na objavljenom video snimku vidi se cijela akcija koja počinje potragom i presretanjem ukradenog vozila.

Međutim, školski postupak zaustavljanja vozila zamalo je bio fatalan za policajca Džejmsa Metjua. 

Četrdesetjednogodišnja žena koja je ukrala vozilo nije se zaustavila već je nastavila vožnju. Policajac je uspio da ispali dva hica iz pištolja dok vozilo nije naletjelo na policijski auto. 

Policajac je kasnije izjavio da je htio da zaustavi vozilo postavljanjem prepreke za bušenje guma, ali pošto nije bilo vremena za to, odlučio je da lično pokuša da zaustavi vozilo stojeći iza vrata automobila.

Podsjećamo, i u Crnoj Gori se desila slična situacija, ali nažalost, Bjelopoljac Irfan Kujović je obavljajući svoju policijsku dužnost izgubio život.

Fokus.ba
 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.