Uslovi korištenja

Web-portal "KODEX.me" posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje tekstualnih, foto, video i audio sadržaja. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje ukoliko ne krše pravila korištenja.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala i svih njegovih dijelova automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja. Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem web-portala "KODEX.me" ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Web-portal "KODEX.me" sastoji se od vlastitih sadržaja, prenesenih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje sa web-portala "KODEX.me" koristite na vlastitu odgovornost i ne možemo se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup web-portalu "KODEX.me" i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) na pojedinim tekstovima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

Web-portal "KODEX.me" polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, dizajnerske, foto, audio i video materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Linkovi na vanjske stranice

Web-portal "KODEX.me" sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Linkove objavljujemo u dobroj namjeri i ne možemo se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Zaštita privatnosti

Web-portal "KODEX.me" štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Web-portal "KODEX.me" se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Web-portal "KODEX.me" može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o internet provideru) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke "KODEX.me" koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao stranicu i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Reklamne poruke

Web-portal "KODEX.me" svojim korisnicima može povremeno poslati obavijesti i poruke sponzora.

Promjena pravila

Web-portal "KODEX.me" zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama možemo obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu.