Četiri super rješenja za grube i ispucale pete
ilustracija

Neka vam stopala uvijek budu lijepa

Četiri super rješenja za grube i ispucale pete

Otvorena obuća i velike vrućine često su uzrok ispucalih peta i pocrnjelih tabana.

Koža stopala tokom ljeta zna biti izrazito suva. Međutim, ne moramo uvijek kupovati kreme i skupe preparate kako bi naša stopala izgledala lijepo, već možete koristiti neke proizvode koje već imate u vašoj kući ili u kupatilu, prenosi Alo.

PJENA ZA BRIJANJE

Pjena za brijanje vam može pomoći da se riješite ogrubelih peta i suvih stopala. Na stopala nanesite veću količinu pjene za brijanje, a u veću posudu sipajte toplu vodu i isto toliko vodice za ispiranje usta. U tu mješavinu umočite peškir i potom umotajte stopala i sačekajte pola sata. Potom istim peškirom lagano trljajte stopala kako biste uklonili pjenu. To će ukloniti grubu i suvu kožu i vaša stopala će ponovo biti glatka i meka.

BILJNO ILI MASLINOVO ULJE

Ukoliko nemate pjenu za brijanje, probajte trik sa uljem. Treba vam malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja. U večernjim časovima prstima nanesite ulje na stopala i dobro izmasirajte, lagano trljajući kritična mjesta. Nakon što ste utrljali ulje obujte par čistih pamučnih čarapa i nosite ih cijelu noć. Ujutru će vaša stopala biti meka i nježna. Ukoliko vam je koža mnogo suva, ovo možete ponoviti nekoliko puta sedmično.

VAZELIN

Vazelin je takođe odlično sredstvo koje će vam pomoći da se riješite ispucalih peta i tamnih stopala. Sve što treba da uradite jeste da namažete vazelin na stopala i potom obujete pamučne čarape.

KUPKA OD SOLI

U toplu vodu stavite šaku soli, dobro pomiješajte i uronite stopala na petnaest minuta. Potom stopala dobro osušite. Nanesite deblji sloj kreme ili vazelina a potom obujte čiste pamučne čarape. Nakon nekoliko sati vaša stopala će biti kao nova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.