Novi trend u šminkanju - podočnjaci!
Ilustracija

"Mamurluk šminka"

Novi trend u šminkanju - podočnjaci!

Davno je prošla era savršenog tena, izvučenog ajlajnera i mačkastih očiju. Trikovi za sakrivanje podočnjaka više nisu hit jer sada je u modi isticanje krugova oko očiju. Bez šale, „mamurluk šminka“ pravi je hit u Japanu.

Ima li ičeg ljepšeg od žene sa vidljivim podočnjacima, po mogućstvu jarkocrvene boje, koji su najbolji podsjetnik da je juče popila koju čašicu više? Ako pitate Japance – nema!

Ovo je najnoviji trend koji hara Zemljom izlazećeg Sunca i ozbiljno prijeti da se proširi i na druge djelove svijeta.

Sve što je potrebno jeste ispod očiju nanijeti rumenilo ili tamniju senku, kako bi izgledalo kao da imate opasne podočnjake. Jer, to je privlačno!

Međutim, tu je i jedna začkoljica.

Prema pravilima trenda, niste se „našminkale“ ako zaista imate tamne ili crvene kolutove oko očiju. Onda, kažu upućeni, sve gubi smisao.

Naime, efekat se postiže pomoću rumenila koje se stavlja na čisto lice koje je prethodno nanesen puder, kao i korektor kako bi se sakrili pravi podočnjaci!

Prirodni podočnjaci, dakle, i dalje nisu u modi, ali zato vještački i te kako jesu, prenosi Rts.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.