Neočekivane menstrualne promjene
Foto: Shutterstock

Četiri stanja

Neočekivane menstrualne promjene

Vaš ciklus može prouzrokovati još neke promjene, osim bolova stomaku …

Glavobolja 

Skloniji ste glavoboljama i migrenama zbog vašeg nivoa estrogena koji je vrlo nizak za vrijeme ciklusa, a on utiče na „hemijski“ balans u mozgu. Ako uzimate lijekove protiv bolova i oni ne pomažu, razmotrite da pređete na antibebi pilule, koje nivo estrogena održavaju jednakim cio mjesec.

Nespretne ste 

Nije ništa neobično ako uhvatite sebe kako griješite kod prostih stvari. Neke studije o atletičarkama su pokazale da one svoje treninge sprovode usporenijim tempom za vrijeme ciklusa. Takođe, dokazano je da su žene u ovom periodu pomalo čudne. Objašnjenje: naduveni ste, i to vas čini nestabilnim, to jest motorika kretanja je otežana, prenosi Superžena.

Zbunjenost 

Uobičajeno je da se osjećate malo konfuzno neposredno pred menstruaciju. Iako studije nisu ustanovile zašto se to dešava, objašnjenje može biti u promjeni nivoa estrogena i progesterona, koji mogu uticati na vaše razmišljanje.

Suve oči 

Mnoge žene kažu da su im oči „nemirne“ i ne vlaže kao uobičajeno. Još jednom možete okriviti stanje estrogena: hormoni pomažu da se reguliše vlažnost tijela. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.