Čuvarkuća pomaže u liječenju cista i mioma na materici
Ilustracija

Ljekovita biljka

Čuvarkuća pomaže u liječenju cista i mioma na materici

Ublažite menstrualne bolove i izliječite ciste i miome pomoću ljekovite čuvarkuće.

Čuvarkuću smatraju jednim od najsigurnijih „prirodnih lijekova“, bez ikakvih štetnih posljedica. Poklonici alternativne medicine tvrde da cijeli listovi čuvakiće u medu liječe miome i ciste na materici. Smjesa se pravi od 300 grama čuvarkuće i 300 grama pravog prirodnog meda, po mogućstvu kestenovog. 

Ubrani listovi se prvo dobro operu, a zatim samelju u blenderu ili u nekom drugom aparatu. Dobijena kaša se pomiješa sa medom u staklenoj tegli i ostavi da odstoji sedam dana u frižideru, uz ponovno povremeno miješanje. Nakon sedam dana lijek se uzima tri puta dnevno, po jedna supena kašika. Prva kašika uzima se ujutru odmah nakon buđenja, druga u toku dana između obroka, a treća pred spavanje. 

Liječenje traje od nekoliko nedjelja do nekoliko mjeseci, a ciste uglavnom nestaju, tvrde narodni ljekari. Oni insistiraju da se terapija sve vrijeme sprovodi u kontinuitetu bez prekidanja. Ističu i da je ovako spremljena smjesa delotvorna za čišćenje i jačanje cjelokupnog organizma. Stimuliše metaboliazm, popravlja varenje i poboljšava urednost stolice. Ruski narodni ljekari tvrde da pomaže i kao lijek za jačanje srca. 

Čaj se koristi kod obilnih menstruacija, menstrualnih grčeva, dijareje i čireva. Čaj se priprema tako što se 10 grama svježe ili 12 grama osušene čuvarkuće kuva 15 minuta u četvrt litra vode. Nakon kuvanja sadržaj se procijedi i ostavi da se ohladi. Prva šoljica čaja pije se ujutru na prazan stomak, a zatim svakog sata po jedna supena kašika. Ovaj čaj se ne preporučuje trudnicama i dojiljama. 

Prije upotrebe prirodnih lijekova konsultujte svog ljekara. 

(Novosti)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.