Čehinji vaginu proširili svinjskim iznutricama!
Ilustracija

Uspješno operisana

Čehinji vaginu proširili svinjskim iznutricama!

Vagina jedne Čehinje bila je toliko uska, da nije mogla da ima seksualne odnose, niti da se podvrgne ginekološkom pregledu. Hirurzi su na ovoj pacijentkinji izveli pionirski zahvat, koristeći svinjske iznutrice, i omogućili joj da funkcioniše kao zdrava žena, prenosi Kurir.

Žena je patila od sistemske skleroze, usljed koje dijelovi kože postaju tvrdi, a ponekad se javljaju i problemi sa krvnim sudovima i unutrašnjim organima. Po uzoru na zahvat u kojem se pacijentima sa uzanom bešikom taj organ širi uz pomoć svinjskih iznutrica, hirurzi su kod Čehinje izveli širenje vagine.

Prvo su napravili rez, a zatim su specijalnu "mrežu" napravljenu od svinjskih iznutrica iskoristili da bi proširili vaginalni otvor. Hirurg Vladimir Kalis kaže da mnoge žene pate od istog problema, ali da ih je često suviše sramota da bi progovorile o tome. On je izuzetno zadovoljan operacijom.

"Pacijentkinja je srećna i kaže da se sada ponovo osjeća kao žena", kaže Kalis.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.