Bolt se povlači posle 2017. godine
Jusein Bolt

Najbrži čovjek na svijetu

Bolt se povlači posle 2017. godine

Najbrži čovjek na svijetu Jusein Bolt najavio je u subotu da će se povući iz atletike nakon Svjetskog prvenstva u Londonu 2017. godine.

Ovaj 28-godišnji sprinter sa Jamajke je u intervjuu za britanski Dejli mejl (Daily Mail) izjavio da mu je glavni cilj u ostatku karijere uspjeh na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

"To je bio osnovni plan, da se povučem posle Rija. Ali, sponzori su me zamolili da penzionisanje prolongiram za još godinu dana - 2017. i London", rekao je Bolt.

Boltov cilj za ovu godinu je Svjetsko prvenstvo u Pekingu, koje će se održati od 22. do 30. avgusta, a na kom će pokušati da poveća broj zlatnih medalja, kojih sa tih takmičenja ima osam.

On je, takodje, istakao da bi volio i da obori rekord na 100 metara, dionicu koju je 2009. godine u Berlinu prešao za 9,58 sekundi.

"Ako se sve dobro završi ove sezone... U životu je sve moguće. Ako budem u dobroj formi bilo bi lijepo, a i moguće da oborim rekord. Živim za takmičenje, to me motiviše", rekao je Jamajčanin.

Bolt je tokom karijere osvojio ukupno šest zlatnih olimpijskih medalja u trkama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.