NAJJAČI VIKING:
Haftor Džulijus Bjonson kao „Planina“ u „Igri prestola“

Oborio rekord star 1.000 godina!

NAJJAČI VIKING: "Planina" podigao deblo teže od pola tone(VIDEO)

Haftor Džulijus Bjonson poznatiji kao Gregor „Planina“ Klegejn, oborio je još jedan rekord u nastojanju da dokaže kako je upravo on najjači čovjek na svijetu.

Ovaj rekord je jedinstven po tome što je star više od 1.000 godina.

Bjonson je rekord oborio na takmičenju za najjačeg Vikinga, koje je ujedno i turnir za predstavnike koji će se takmičiti za titulu najjačeg čovjeka na svijetu.

U pitanju je rekord opisan u drevnim islandskim sagama koje pričaju priču o legendarnom ratniku Ormuru Storolfsonu. 

Ratnik iz narodnih priča podigao je deblo teško 640 kilograma i prema legendi, nosio ga tri koraka na svojim leđima. Ali, nakon tih koraka pukla su mu leđa i više nikad nije bio jak kao pre.

Na ovogodišnjem takmičenju za najjačeg Vikinga Bjonson je odlučio da ponovi podvig iz narodne legende i uspio je da podigne kladu i nosi je čak punih pet koraka.

Za razliku od ratnika iz legende, „Planina“ nije imao lomova niti zdravstvenih problema nakon što je spustio deblo teže od pola tone.

Logično, Bjonson je postao najjači Viking i plasirao se na svjetsko prvenstvo. Pobjedu je pred oduševljenim navijačima proslavio urlajući: „Ništa me ne može zaustaviti! Ništa me ne može slomiti!“

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.