Slomljeni nokat sredite vrećicom čaja! (VIDEO)
Ilustracija

Evo i kako

Slomljeni nokat sredite vrećicom čaja! (VIDEO)

Lijepo ste oblikovale nokte, nalakirale ih i onda je jedan pukao? Sigurno se većina ženskog roda susrela s ovom frustrirajućom situacijom. No, iako puknuti nokat možete nalakirati i ‘spasiti’ situaciju donosimo vam jedno brzo rješenje za ovaj problem. Za ovo super brzo i jeftino rješenje potrebni su vam vrećica čaja i potrepštine iz nesesera, piše “Dnevno.hr“.

Potrebno

– vrećica čaja
– ljepilo za nokte
– turpija
– pinceta
– makazice
– lak

Procedura

1. Nakon što ste izrezale vrećicu čaja iz nje izbacite čaj. Izmjerite koliko je potrebno vrećice za vaš cijeli nokat. Odrežite komadić u obliku svog nokta.

2. Imajte na umu kako nokat mora biti bez laka. Uklonite sve ostatke laka za nokte, masnoće od kreme za ruke ili prljavštinu. Osušite ruke poslije čišćenja.

3. Nanesite ljepilo za nokte preko cijele površine nokta, a posebno na dio koji je pukao.
4. Uhvatite odrezani dio vrećice čaja pincetom i položite ga preko ljepila na nokat. Papir prilagodite svome noktu.

5. Nanesite još jedan sloj ljepila za nokte na komadić vrećice od čaja koji ste prethodno zalijepile za nokat. Pričekajte da se dobro osuši.

6. Kako bi odsjekle višak vrećice iskoristite makazice. Turpijom uklonite višak ljepila, no pazite da ne oštetite papir!
7. Premažite nokat baznim lakom.

(Haber.ba)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.