Podmladite se: Masaža lica kašikama daje odlične rezultate! (VIDEO)
Ilustracija

Njemački metod

Podmladite se: Masaža lica kašikama daje odlične rezultate! (VIDEO)

Za izgled svake ženu poslije 30 godina posebno je važna masaža lica. To je povezano sa činjenicom da elastičnost kože počinje postepeno da slabi, a potkožno tkivo postaje izraženije. Međutim, da sačuvate mladost i ljepotu pomoći će vam masaža kašikama, koja je preporučena od strane njemačkog ljekara-kozmetologa Rene Koh, prenosi Stil portal.

Najbolje od svega jeste što se tretman može izvoditi kod kuće, a rezultati su nevjerovatni: iz tkiva će se izbaciti višak tečnosti, poboljšaće se cirkulacija krvi, kožu će biti zategnuta i elastična, vidljive bore će se smanjiti, a konturama lica će se vratiti izražajnost. I sve to bez ikakvih troškova!

Za 10-12 dana možete postići nevjerovatne rezultate, pod uslovom da svakodnevno sprovodite ovu masažu.

Tehnika masaže je veoma jednostavna. Treba uzeti kafene kašičice, čašu hladne vode sa kockama leda i manju činiju sa podgrijanim uljem (maslinovo, nevenovo, laneno, suncokretovo). Nakon toga, sprovedite postupak prema sljedećoj šemi:

1. Uklonite šminku sa lica, umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Kašike u međuvremenu dezinfikujte alkoholom i stavite ih u čašu sa vodom i ledom.

2. Ohlađene kašike prislonite na gornje kapke. Držite nekoliko sekundi i ponovite ovo 5 puta. Tople kašike mijenjajte za hladne, pa isti postupak ponovite i sa donjim kapcima. Na ovaj način oslobađate se otoka kapaka i podočnjaka.

3. Nakon toga, kašike spustiti na kratko u zagrijano ulje i možete započeti masažu lica. Sa blagim pritiskom pomjerajte kašike po masažnim linijama lica.

Osnovne masažne linije:

- po čelu od gornjeg dijela nosa ka sljepoočnicama i liniji rasta kose
- po kapcima kružnim pokretima od unutrašnjeg ugla pa opet do njega
- po obrazima, od nozdrva nosa ka sljepoočnicama
- od podbratka ka sljepoočnicama
- po vratu, od njegovog početka do podbratka
- svaki pokret obavljati najmanje 10 puta.

Svaki put kad kašika počinje teško da klizi  po licu, treba je spuštati u ulje, anakon završene masaže lice treba umiti toplom vodom.

Optimalno trajanje ovakve masaže je 10 minuta, ali treba da se povećava postepeno - počnite sa 1-2 minuta i svaki dan povećavajte za 1 minut. Desetog dana masažu dovedite do 10 minuta.

Već poslije prvog dana masaže lica osjetićete efekat i potpunu relaksaciju, a tokom izvođenja biće vam vrlo prijatno. Možete je upražnjavati kad god želite, vremenski je neograničena, ali se najbolji efekat postiže kroz seriju od po 10 do 12 dana bez prekida.

U videu pogledajte savjete ruskog ljekara-kozmetikologa Anđelike Šandre za izvođenje masaže lica kašikama za početnike!

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.