Riješite se celulita zauvijek uz pomoć domaćeg pilinga od kafe
Foto-ilustracija: Foter/WetFoto.com

Rezultati će vas oduševiti

Riješite se celulita zauvijek uz pomoć domaćeg pilinga od kafe

Ovaj piling se pravi veoma jednostavno, a rezultati će vas oduševiti.

Neprijatelj broj jedan celulita je kofein, koji smanjuje naslage i pruža koži antioksidanse kada se nanosi spolja. Ako se redovno upotrebljava ovako (dakle, džaba dupli late, mora da se trlja), dokazano smanjuje vidljivost celulita, a naročito je efikasan na duge staze.

U ovom receptu za domaći anticelulit piling, kombinuje se kafa sa hidrirajućim kokosovim uljem koje kožu čini mekom, kao i sa morskom solju za dodatni efekat pilinga. Masiranjem ove smjese na problematična područja stimulisaćete protok krvi, što će rezultirati čvrstom i glatkom kožom, a zadaćete celulitu smrtonosni udarac sastojacima koje on ni najmanje ne voli. Plus, ovo sasvim fino miriše, za razliku od mnogih domaćih mazalica.


Šta vam je potrebno

1 šolja krupno mljevene kafe
6 kašika kokosovog ulja
3 kašike krupne morske soli prazna tegla četka od prirodne dlake (opciono)

Priprema

Izmjerite sve suve sastojke i pomješajte ih u velikoj činiji. Istopite kokosovo ulje u mikrotalasnoj ako je u čvrstom stanju i dodajte ga mješavini. Dobro promješajte masu i sipajte je u posudu koja može dobro da se zatvori.

Upotreba

Prije nego što se istuširate, masirajte tijelo suvom četkom kako biste pokrenuli cirkulaciju i pripremili tijelo za što bolje rezultate pilinga. Četkajte polagano u kružnim pokretima, sve problematične djelove, ili čak čitavo tijelo.

Pod tušem, nanesite svoj piling i umasirajte ga prstima u kožu, takođe kružnim pokretima. Ponavljajte ovo svakog dana i rezultati neće izostati!

(Kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.