Ovo morate znati prije nego što se tetovirate
Ilustracija

Osam stvari

Ovo morate znati prije nego što se tetovirate

Tetovaža je nešto što ostaje na vašem tijelu zauvijek, zato imajte na umu sljedećih nekoliko stvari...

IZBJEGAVAJTE ISHITRENE ODLUKE

Loš bodi art dolazi kao posljedica spontane i ishitrene odluke da odete u studio i uradite tetovažu bez prethodnog promišljanja. Ako želite da se tetovirate zato što ste pod uticajem alkohola, buntovnik ili su vas prijatelji natjerali, onda to radite iz pogrešnih razloga.

Stvari koje takođe mogu da vas natjeraju da se pokajete su:

-Bilo koja tetovaža koja liči na genitalnu regiju
-Bilo šta što je pogrešno napisano (jer ste bili previše pijani da primjetite)
-Bilo šta što ima veze sa srednjom školom ili fakultetom (shvatate da će se taj period uskoro završiti)
-Sve što je napisano na jeziku koji ne govorite tečno
-Bilo šta sa imenom sadašnjeg partnera
-Bilo koja pomodarnost (bend, serija, crtani ili strip lik koji volite trenutno)

USPORITE

Cijelog života ćete gledati tu tetovažu. Zapitajte se da li ćete biti zadovoljni njom i za 5, 10 godina? Da li će vaša tetovaža izgledati super i kada ostarite, a vaša koža omlitavi?

Ako želite da istetovirate nešto što predstavlja vas ili vam daje nadu u teškim periodima u životu ili nešto što vam je pomoglo da otkrijete ko ste, čini se da ste na pravom putu i da radite to iz pravih pobuda.

RAZMISLITE O MJESTU TETOVAŽE

Veoma je bitno da razmislite i o dijelu tijela koje ćete ukrasiti tetovažom. To će uticati na sam izgled tetovaže, pogotovo ako se radi o intimnom dijelu tijela.

Razmislite da li ćete se osjećati prijatno da se tetovaža nalazi baš na tom, zamišljenom dijelu tijela. Takođe razmislite o budućnosti, o poslu – ne bi trebalo, ali možda će vam tetovaža praviti problem na poslu, pa nije na odmet da promijenite ideju o mjestu na kojem će se ona naći.

ODVOJITE VRIJEME ZA PRONALAZAK PRAVOG DIZAJNA I IZABERITE ONAJ KOJI IMA POSEBNO ZNAČENJE ZA VAS

Sprovedite istraživanje, pogledajte kakve tetovaže postoje. Klonite se trenutnih tatoo trendova – bolje je da odete u tatoo studio sa jedinstvenom i originalnim dizajnom.

Ako želite citate, pažljivo odaberite font.

NACRTAJTE SAMI SVOJU TETOVAŽU

Iako ne znate da crtate, uz malo vježbe i strpljenja možete da uradite dobar nacrt onoga što želite da uradite. Olakšajte sebi i crtanjem na kompjuteru.

PRONAĐITE PRAVOG TATOO MAJSTORA

Odaberite provjereno dobrog tatoo majstora, porazgovarajte sa njim i objasnite šta želite da istetovirate i gdje.

GENERALNA PROBA PRIJE ZAVRŠNOG ČINA

Pokušajte sa kanom kako biste dobili privremenu verziju tetovaže. Nećete moći da vidite različite boje, ali moći ćete da sudite o osjećaju koji imate sa tetovažom. Privremena tetovaža može da stoji nedelju do mjesec dana, a za to vrijeme ćete moći da zaključite kako se osjećate i kako ona izgleda u kombinaciji sa vašom svakodnevnom garderobom.

RAZMISLITE JOŠ JEDNOM

Nakon svih ovih koraka, razmislite još jednom. Da li ste sigurni? Ako jeste, samo naprijed. 

(Men'sHealth.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.