Evo kako da produžite vijek vašem brushalteru
Foto: Shutterstock

Zlatni savjeti

Evo kako da produžite vijek vašem brushalteru

Brojnim ženama poznat je trud uložen u pronalazak kvalitetnog i udobnog brushaltera koji će se stopiti s grudima i učiniti ih besprijekornim. Stoga pažnja posvećena njegovom održavanju svakako zahtijeva određena pravila koja će očuvati oblik, boju i elastičnost grudnjaka. Predstavljamo mali vodič za produženi vijek trajanja omiljenog saveznika ljepog dekoltea.

Prilikom pranja pamučnih brushaltera u mašini za pranje veša važno je da ostali odjevni komadi ne budu teški i masivni jer će izobličiti i oštetiti korpe, a istovremeno će se izgubiti elastičnost naramenica. Koristite mrežastu vrećicu namijenjenu pranju osjetljivog veša jer ćete tako izbjeći razvlačenje tkanine i moguće pucanje žice. 

Prozvođači donjeg veša savjetuju ručno pranje brushaltera napravljenih od osjetljivih i finih tkanina kad god je moguće, jer ćete jedino na taj način očuvati izgled i oblik brushaltera. Standardni deterdženti nikako se ne preporučuju - najbolje je koristiti bebi šampon. Nekoliko kapi razmućenih u toploj vodi (nikako vreloj), idealna je kupka za pranje u koju je najbolje potopiti brushalter na 20 minuta, a zatim ga isprati u hladnoj vodi. 

Brushaltere bijele boje mnogi ispiraju u deterdžentima koji u svom sastavu sebi sadrže izbjeljivač, što ne samo da uništava elastičnost nego čistu bijelu nijansu pretvara u smeđu. Izbjegavajte, zato, agresivna sredstva za pranje veša. 

Pogrešno sušenje brushaltera takođe mu može skratiti vijek trajanja. Izvore toplote poput radijatora treba izbjegavati kao i direktno izlaganje suncu. U oba slučaja elastične trake će popustiti, a boja će izgubiti intenzitet. Preporučuje se da brushalter sušite na peškiru, ravno položen. 

Nakon pranja u mašini trake obično budu potpuno isprepletene, a kukice na njima oštećuju ostatak brushaltera. Kako biste izbjegli takva oštećenja, najbolje je da brushalter zakopčate prije pranja. Na taj način neće se deformisati. 

(super žena)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.