Ova ukusna namirnica će vam očistiti jetru
Ilustracija

Jednostavan način pripreme

Ova ukusna namirnica će vam očistiti jetru

Jetra je biohemijska laboratorija našeg organizma. Ovaj organ je zaslužan za razgradnju otrova koji se proizvode u tijelu. Na zdravlje jetre mogu da utiču loše određeni lijekovi, nepravilna ishrana, kao i bakterijske i virusne infekcije.

Jedan od najjednostavnijih načina čišćenja i detoksikacije jetre je pomoću suvog grožđa.

Najprije izaberite kvalitetno suvo grožđe. Prepoznaćete ga po tome što su zrna smežurana, ne sijaju, nisu previše tvrda, ali ni previše mekana. Izbjegavajte zrna koja su vidno oštećena.

Najbolje bi bilo da pronađete zrna koja imaju i malu peteljku, to pokazuje da je riječ o prirodnom proizvodu.

Kako se priprema sredstvo za čišćenje jetre:

1. Ujutru stavite pola šolje suvog grožđa u vodu i ostavite da stoje oko 15 minuta. Zatim ih dobro isperite pod mlazom vode.

2. Oprana zrna stavite u šolju prokuvane, ali ohlađene vode. Neka suvo grožđe stoji u vodi 24 sata.

3. Sljedećeg jutra, prije doručka, popijte tečnost i pojedite suvo grožđe. Ležite u krevetu oko 1,5 do 2 sata držeći toplu kompresu ili flašu tople vode na desnoj strani stomaka.

Ovaj postupak ponavljajte jednom nedjeljno oko mjesec dana, i to dva puta godišnje, piše Stvar ukusa.

Konsultujte svog ljekara prije otpočinjanja liječenja prirodnim sredstvima.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.