10 trikova s karminom za usne za koje sigurno nijeste znali
ilustracija

Predstavljamo vam

10 trikova s karminom za usne za koje sigurno nijeste znali

Ovaj mejk-ap proizvod mnogim ženama je omiljen, a danas je dostupan u svim mogućim nijansama.

Međutim, prije svega, najvažnije je naučiti neke trikove za besprekorno nanošenje i postupanje s njim, prenosi super Žena.

1. Svaki karmin možete da pretvorite u dugotrajni ako tokom nanošenja između dva sloja stavite malo pudera u prahu. 

2. Ako želite da istaknete boju i dobijete dugotrajni efekat, prije nanošenja olovke i karmina na usne nanesite prstom malo korektora. 

3. Boju karmina trebalo bi da birate prema podtonovima svoje kože. Ako vasa koža ima crvenkasti podton, birajte hladnije nijanse s plavkastim tonovima, dok damama sa toplijim nijansama tena bolje stoje boje sa žućkastim tonovima. 

4. Kako biste istakli liniju usana, nakon što nanesete karmin, malom četkicom nanesite korektor na kožu van linije usana. 

5. Kada se karmin slomi, jednostavno ga zagrejte upaljačem i popravite četkicom kako biste ga ponovo spojili i karmin dobio stari oblik. 

6. Kad je napolju isuviše vruće, karmin je najbolje čuvati u frižideru. 

7. Usne će vam izgledati veće ako kombinujete 2 karmina. Tamniji nanesite na cijele usne, a zatim svetliji samo na sredinu. 

8. Mrlje od karmina sa odjeće možete da uklonite pomoću laka za kosu. Nanesite lak na mrlju, ostavite ga nekoliko minuta, a zatim uklonite višak karmina maramicom i operite odjevni predmet. 

9. Nakon nanošenja olovke za usne, prstom malo "omekšajte" liniju, a tek onda nanesite ruž za usne 

10. Karmin možete da napravite i sami, i to od sjenke za oči koja se izmrvila. Izmrvite sjenku u prahu, dodaj balzam za usne, dobro pomiješajte i nanesite na usne prstom ili četkicom. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.