Povećava volumen, jača korijen i ubrzava rast
ilustracija

Maska za kosu

Povećava volumen, jača korijen i ubrzava rast

Ova maska ima stimulativno dejstvo na korijen kose i ubrzava njen rast. Redovnom upotrebom maske, kosa postaje gušća i obimnija.

Maska za kosu na bazi kakaoa, ne samo da povećavaju obim kose, već i obnavljaju njenu strukturu, dajući joj mekoću i sjaj. Njena vrijednost je, kako su primijetile mnoge žene, što zahvaljujući svojoj aromi, predstavlja pravi spa užitak za kosu, prenosi super Žena. 

Ova maska ima stimulativno dejstvo na korijen kose i ubrzava njen rast. Redovnom upotrebom maske, kosa postajegušća i obimnija. 

Recept: 1/2 čaše kefira promiješajte sa 1 kafenom kašičicom kakaoa i 1 žumancetom. 

Dio dobijene smjese nanesite na korijen i češljem rasporedite po cijeloj dužini kose. Kad smjesa na kosi počne da se suši, nanesite još jedan sloj, pa onda još jedan. Nakon toga stavite na kosu najlonsku kesu. Glavu utoplite peškirom i sačekajte 20-30 minuta. Poslije operite kosu na uobičajeni način. 

Maska se primjenjuje na prljavu, suvu kosu. Za postizanje dugoročnih i vidljivih rezultata, masku koristite 2-3 puta nedeljno u roku 2 mjeseca. 

Ako masku koristite rijetko, volumen će biti vidljiv samo nakon upotrebe. Ako je koristite redovno, kosa će ostajati uvećanog volumena 2-3 dana. 

Treba da znate da ako imate svijetlu kosu, i konstantno koristite masku sa kakaoom, boja kose se može promijeniti, jer je kakao prirodna boja za potamnjivanje kose. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.