Čudesni eliksir od bijelog luka za čišćenje krvi
Ilustracija

Napravite sami

Čudesni eliksir od bijelog luka za čišćenje krvi

Čudotvorni eliksiri i magični napici o kojima govore stare bajke i legende, zapravo su prirodni lijekovi koji mogu biti veoma djelotvorni kod mnogih bolesti. Recepture za ove napitke su se tada čuvale kao najstroža tajna, kao što se danas čuvaju hemijske formule raznih brendova. Donosimo vam jedan takav čudotvorni napitak koji pomaže kod svih bolesti povezanih s masnoćom u krvi.

Ovaj eliksir čisti krv i zidove krvnih sudova od masnoće i naslaga koje nastaju zbog stresa i nezdrave ishrane i pomoći će vam da preporodite svoje tijelo.

Priprema: 

13 čenova bijelog luka usitnite i pomiješajte sa 600 ml bijelog vina. Stavite tečnost u staklenu teglu koju ćete držati tačno tri nedjelje na dobro osunčanom mjestu, a nekoliko puta dnevno promućkajte teglu.

Nakon tri nedjelje, procijedite tečnost i sipajte je u staklenu flašu. Uzimajte tri supene kašike dnevno, prije svakog obroka.

(Telegraf.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.