U nedelju finalni turnir na Festivalu šaha “Lovćen životna osiguranja - pravi potez”
Ilustracija

Rasplet u velikoj borbi najboljih cugeraša

U nedelju finalni turnir na Festivalu šaha “Lovćen životna osiguranja - pravi potez”

U organizaciji Šahovskog kluba “7. Oktobar”, a pod pokroviteljstvom kompanije “Lovćen životna osiguranja”, u Podgorici se održava manifestacija pod nazivom Festival šaha “Lovćen životna osiguranja - pravi potez”.

Takmičenje je započelo kvalifikacionim bropoteznim turnirima na kojima su očekivano prva mjesta u grupama ostvarili crnogorski reprezentativci Velemajstor Nikola Đukić i Intermajstor Blažo Kalezić.

U veoma jakoj konkurenciji od 45 igrača, koji su došli sa svih strana Crne Gore i bili podijeljeni u dvije grupe u finale Festivala plasirali su se pored pobjednika još iz prve grupe: FM Đukanović Sreten, IM Kontić Djorđije, IM Nikač Predrag, Vukčević Nemanja, Borozan Nikola, FM Dabetić Radojica, FM Grbović Veselin, Šukovic Andrej, Đonović Milorad. Iz druge kvalifikacione grupe u finale su se plasirali: Draganić Veljko, Durutović Dragutin, Šćekic Veljko, WIM Milović Aleksandra, Rašovic Uroš, Ašanin Radomir, Mijovic Stefan, Mušovic Armin i Nikolić Dragomir.

Prve rezerve u slučaju da neko od kvalifikovanih igrača ne moze da igra finale su Nebojša Vešović i IM Podlesnik Bogdan.

Festival se nastavlja u nedelju 11. januara finalnim turnirom, a završava simultankom Velemajstora Nikole Đukića višestrukog i aktuelnog prvaka Crne Gore u šahu, sa članovima kluba i polaznicima omladinskih škola.

Finalni turnir se igra po Berger sistemu, a nagrade za pobjednike Festivala će se uručiti na kraju finalnog turnira na prigodnom koktelu uz vina kompanije “13. Jul –Plantaže”. 

Festival vodi šahovski sudiji Mladenu Popoviću FA, a Zoran Ralević direktor kluba “7. Oktobar ” kaže da očekuje veliku i neizvjesnu borbu, tako da se pobjednik ne može sa lakoćom prognozirati sve do poslednjeg kola finalnog turnira, koji je okupio najbolje crnogorske cugeraše.

“Ovom manifestacijom smo uspjeli učiniti da među učesnicima i ljubiteljima šaha zavlada prava festivalska atmosfera koja je, iskreno, veoma nedostajala u šahovskim krugovima, jer pored takmičarskog karaktera šahisti vole da imaju i šahovska druženja iz kojih proizilaze razmjene mišljenja i nove ideje korisne za razvoj ove drevne igre.” - zaključuje Ralević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.