Japanska jabuka važna za probavu
Japanska jabuka

Uvrstite je u ishranu

Japanska jabuka važna za probavu

Kaki ili japanska jabuka je voće s nižom količinom kalorija, ali velikim udjelom ugljenih hidrata važnih za probavu. Od minerala sadrži kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor, te je bogat vitaminima C, B, A i E i aminokisjelinama kao što su lizin, triptofan, alanin i druge.

Svjež plod i njegov sok su iznimno ljekoviti kod probavnih problema kao što su zatvor, upala crijeva, hemoroidi te razne bolesti želuca kao što su loša probava i gastroenteritis, piše portal Avaz.

Osim za probavne smetnje, koristan je i kod ublažavanja visokog krvnog pritisak, bolesti jetre i žuči, jačanja imuniteta i bolesti živaca zbog umirujućeg djelovanja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.