Evo kako zaustaviti krvarenje iz nosa i štucanje
Ilustracija

Trikovi

Evo kako zaustaviti krvarenje iz nosa i štucanje

Pogledajte koji još neobični trikovi postoje za otklanjanje dva obična problema.

Svi smo nekada posegnuli za domaćim receptima kako bismo izliječili neke od dosadnih pojava koje ponekad zadese naš organizam, kao što su krvarenje iz nosa ili štucanje. Otkrivamo vam trikove za dva obična problema.

KRVARENJE IZ NOSA

Dovoljan vam je samo jedan minut, a zaustavljanje krvi ne podrazumijeva začepljenje nosa pomoću prstiju, već papirnom maramicom. Uzmite komad maramice, stavite ga u usta između gornje usne i desni, pa ga držite dok se krvarenje ne zaustavi. Probajte jednom i uvjerićete se da je ovo vrlo produktivno rješenje.

ŠTUCANJE

Probali ste da uz pomoć vode i zaustavljanja daha prekinete iznenadno štucanje, ali nekada vam to nije polazilo za rukom. Međutim, slamčicu i vodu još niste koristili. Dok pijete na slamku, potrebno je prstom pritisnuti mjesto ispod jabučice, tačnije predio koji spaja vrat i ključne kosti. Uz taj pritisak, štucanje bi trebalo da prestane.

(pressonline)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.