Američki olimpijski komitet donio je odluku o kandidaturi za OI 2024.
ilustracija

U konkurenciji su Boston, Vašington DC, San Francisko i Los Anđeles

Američki olimpijski komitet donio je odluku o kandidaturi za OI 2024.

Olimpijski komitet SAD-a (USOC) saopštio je da će jedan od četiri grada iz ove zemlje biti kandidat za organizaciju Ljetnih Olimpijskih igara 2024. godine.

Komitet je donio odluku o kandidaturi jednog grada, a u konkurenciji su Boston, Vašington DC, San Francisko i Los Anđeles, javlja Anadolija.

Predstavnici spomenutih gradova su članovima Komiteta prezentirali svoje programe, a konačna odluka o američkom gradu kandidatu biće donesena narednog mjeseca.

Odluka o izboru domaćina Olimpijade 2024. godine biće saopštena na Kongresu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) koji će se održati u septembru 2017. godine u peruanskoj prijestolnici Limi.

SAD je domaćin Ljetne olimpijade posljednji put bio 1996. godine kada su Igre održane u Atlanti.

Zvanična predaja kandidatura za organizaciju Olimpijade 2024. godine poče će 15. januara naredne godine, a do sada su kandidature najavili italijanski Rim, francuski Pariz i njemački Minhen ili Hamburg.

Prema posljednjim informacijama, i Južnoafrička Republika mogla bi biti kandidat za Olimpijadu. Ukoliko bi pobijedila u kampanji bila bi to prva Olimpijada koja bi se održala na tlu Afrike.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.