Kako se protiv mamurluka bore Rusi, Korejci, Peruanci...
Ilustracija

Recepti sa svih strana svijeta

Kako se protiv mamurluka bore Rusi, Korejci, Peruanci...

Postoje brojni i različiti recepti protiv mamurluka, a oni se naročito razlikuju u različtiim kulturama.

Tako se u Rusiji savjetuje odlazak u saunu, dok je u Mongoliji ćest recept konzumiranje soka od paradajza. Škoti smatraju da je protiv mamurluka najbolji "crni puding", tj. životinjska krv, skuvana i pretvorena u kobasicu. Poljaci vjeruju u ispijanje vode iz kisjelih krastavaca, dok Portorikanci koriste drugu namirnicu - limetu. Međutim, oni je ne jedu niti piju, već njen sok već njen utrljavaju u kožu.

U Las Vegasu se, s druge strane, primjenjuju nešto savremenije metode, pa tako postoji autobus nazvan "Raj za mamurne", u kojem se mogu dobiti svi potrebni vitamini i nadoknaditi izgubljena tečnost.
U Peruu se protiv mamurluka pravi supa koja"diže iz mrtvih", a njen tajni sastojak je biber. Na Siciliji konzumiraju tzv. pizzle, odnosno sušeni penis bika.

Korejci smatraju da je najbolji lijek za mamurluk goveđa supa s usirenom goveđom krvlju, a u Namibiji preporučuju ispijanje bivoljeg mlijeka s rumom i likerom.

S obzirom na to koliko su poznati po konzumiranju većih količina viskija, Irci vjerovatno znaju šta rade kada se zakopaju u pijesak nakon cjelonoćnog uživanja u alkoholnim pićima, a Mađari vjeruju da se "klin izbija klinom", pa mamurluk liječe brendijem, prenosi Kurir.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.