Takmičenje mladih inovatora 2014
Ilustracija

Do 03. novembra

Takmičenje mladih inovatora 2014

U okviru manifestacije ITU Telecom World 2014, Međunarodna unija za telekomunikacije ITU I ove godine organizuje Takmičenje mladih inovatora (Young Innovators Competition).

"Takmičenje Mladih inovatora je platforma za inovativne ideje i digitalnu kreativnost. Cilj je da se nađu mladi talentovani mislioci i socijalni tehno preduzetnici širom svijeta, kao i da ih podstakne da predstave svoje inovativne ideje na predstojećem događaju ITU Telecom World 2014 u Dohi u decembru ove godine“, kazali su u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije. 

Kako su dodali, u partnerstvu sa IEEE Internet of Things (IoT), ovaj izazov je pokrenut  sa ciljem traženja najbolje ideje  za nove poslove i inicijative koje mogu koristiti potencijal  Internet of Things,  za društveno dobro. 

"To mogu biti ideje koje će uključivati IoT tehnologije u oblasti od posebnog društvenog interesa , kao što su poljoprivreda, vodoprivreda, transport, zdravstvo i sl. Termin Iot se odnosi  na tehnologije koje digitalno povezuju i  komunicijraju sa fizičkim objektima širom svijeta i imaju potencijal da radikalno promijene  područja kao što su poljoprivreda, zdravstvo ili usluge klijentima“, ističu u Ministarstvu. 

Konkurs je otvoren za mlade od 18 do 30 godina starosti, iz 193 države članice ITU-a.

Ideje za ovaj izazov će biti prihvaćene do 03. novembra 2014.

Više informacija o takmičenju može se naći na web adresi https://ideas.itu.int ili http://telecomworld.itu.int/take-part/innovate/.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.