Najpoznatiji papirić dobio je svoju aplikaciju
Ilustracija

''Post-It''

Najpoznatiji papirić dobio je svoju aplikaciju

Post-It papirić dobio je svoju aplikaciju za smartfone i tablete.

Šareni, upadljivi Post-It papirići postali su sinonim za podsjetnike i kratke poruke na poslu ili kod kuće, u cijelom svijetu. Zbog toga taj papirić obrne godišnje i do 30 milijardi dolara, a među ljudima je gotovo 40 godina!

Post-It је dosad sarađivao sa Evernote aplikacijom i mogli smo, odnosno i dalje možemo, da koristimo Post-It funkciju u okviru Evernote zapisa, ali vrijeme je za pravu, samostalnu Post-Ii aplikaciju za Apple mobilne uređaje!

Post-it Plus for iPhone (i iPad) aplikacija objavljena je 25. septembra u AppStore prodavnici i toliko je "svježa" da Apple još uvijek sabira utiske na osnovu korisničkih opisa i nije je još uvijek ocijenio. Kompanija 3M, koja stoji iza Post-It brenda, kaže da aplikacija, zapravo, prenosi sve naše "analogne" poruke i podsjetnike u digitalni oblik, samo što se umjesto odlepljivanja koristi princip štikliranja nakon obavljenih stvari ili pročitanih podsjetnika. I dalje su tu elektro boje digitalnih papirića, koji vise na velikim digitalnim tablama, koje korisnik može da piše različitim stilom i fontom.

Originalna Post-It aplikacija (da, sve ostale koje ste koristili su kopije!) omogućava pravljenje do 50 podsjetnika na jednoj tabli, kombinovanje podsetnika na više tabli, deljenje tabli i podsjetnika među kolegama i međusobno uređivanje podsjetnika kada radite u timu.

Aplikacija je besplatna i mada kritičari kažu da 3M nekoliko godina kasni, ipak je prilično "kul" da standardni način podsjećanja na obaveze zamjenimo živopisnim papirićima. Takođe, ekološki efekat nije zanemarljiv, a to je nešto o čemu veliki broj korisnika vodi računa danas.

 

(Mondo)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.