Google danas slavi 16. rođendan!
Google

Vrijednost kompanije 23 milijarde dolara

Google danas slavi 16. rođendan!

Najpoznatiji internet pretraživač Google danas je u svom znaku i to povodom svog 16. rođendana.

Google su osnovali Lari Pejdž i Sergej Brin dok su bili studenti na Univerzitetu u Stenfordu, a prvo je osnovana kao privatna preduzetnička kompanija 7. septembra 1998. godine. Prva javna prodaja akcija održala se 19. avgusta 2004. podižući vrijednost kompanije sa 1,67 milijardi dolara na 23 milijarde dolara.

Preko serije novih proizvoda, akvizicija i partnerstva, kompanija je proširila svoju osnovnu djelatnost pretrage i reklamiranja u druga područja, uključujući elektronsku poštu, onlajn mape, prikaz video formata i drugo.

Ova kompanija, sa sjedištem u mestu Mauntin Vju u Kaliforniji važi za jedno od mjesta u kojem je najprijatnije raditi. Više puta je bilo objavljivano da zaposleni u okviru firme imaju na raspolaganju bazene, teretane, kuhinje… i sve to u modernom i interesantnom dizajnu.

(Telegraf.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.