Uštedite bateriju na vašem smartfonu
Ilustracija

Ključni problem

Uštedite bateriju na vašem smartfonu

Bilo da je riječ o telefonu, tabletu ili nekom drugom prenosivom uređaju, baterija predstavlja ključni problem za njihov rad.

Svake godine telefoni dolaze sa većim displejom, jačom rezolucijom i osvjetljenjem, što značajno utiče na potrošnju baterije. Stoga smanjivanje osvjetljenja prilikom korišćenja produžava njeno trajanje. Većina pametnih telefona ima senzor koji određuje osvjetljenje u zavisnosti od okoline, ali često se dogodi da ono ne bude odgovarajuće. Stoga je najbolje da to sami odredite, piše Blic.

Jedna od ključnih stvari kod pametnih telefona je njihova moć konekcije. Ipak i to je jedan od glavnih potrošača. Prvenstveno, slab signal može da utiče na potrošnju baterije, jer telefon troši više na potragu. Isto važi i za WiFi i Bluetooth konekcije, stoga, ako niste povezani putem njih, isključite ih.

Slično poput konekcija, brojne aplikacije poput Foursquare, mapa, čak i kamere koriste GPS. Većina tih aplikacija ima opciju da isključi taj servis, dok u slučaju da ne koristite lokacijske servise, u podešavanjima ih možete kompletno isključiti.

Video igre, kao i snimci su veliki potrošači baterije i jedini način da jeste da smanjite osvjetljenje i kada završite isključite igru da ne radi u pozadini.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.