Sjeverna Koreja zabranila  bežični internet strancima
ilustracija

"elektronsko zagadjenje signalima"

Sjeverna Koreja zabranila bežični internet strancima

Vlasti Sjeverne Koreje su diplomatskim misijama i medjunarodnim organizacija ukinule dozvolu za korišćenje bežičnog interneta (Wi-Fi), prenijeto je u četvrtak s druge strane granice, u Seulu.

"Od sada će svako ilegalno korišćenje bežičnog interneta biti kažnjivo. Kazna će biti 1,5 miliona vona (oko 8.700 eura)", navode mediji u Južnoj Koreji i dodaju da je sjeverni susjed u avgustu uputio pismo stranim diplomatama i organizacijama o tome.

Kako prenosi Beta, Sjeverna Koreja kao razloge navodi "elektronsko zagadjenje signalima".

Ali, zapravo su gradjani Sjeverne Koreje mogli da se nadomak ambasada priključe na internet koji je u toj zemlji pod cenzurom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.