Na tržištu Motorolin pametni sat koji prati  i otkucaj srca
Moto 360

Najiščekivaniji Android Wear uređaj

Na tržištu Motorolin pametni sat koji prati i otkucaj srca

Motorolin pametni sat, Moto 360, je jedan od najiščekivanijih Android Wear uređaja, a sada se konačno i pojavio na tržištu.

Sa okruglim displejom veličine 1,56 inča, Moto 360 se jasno razlikuje od drugih pametnih satova od kojih je većina kockastog oblika. Pruža svjetli interfejs osjetljiv na dodir koji će se sam uključiti kada pomjerite zglob da pogledate koliko je sati, ili provjerite da li imate neko obavještenje, prenose Vesti.

Ono po čemu se Moto 360 razlikuje od drugih jesu elegancija i veličina. Ovaj pametni sat ima metalno kućište sa impresivnom kožnom narukvicom, a uskoro će se pojaviti i sa metalnom varijatnom.

Naravno, Moto 360 je mnogo više od samo lijepog sata. Sa pametnim telefonom povezuje se putem Bluetooth-a, a na ekranu će se prikazivati sve najnovije informacije, vremenska prognoza, propušteni pozivi, mejlovi… On će pratiti broj napravljenih koraka, rad srca, a na njega je moguće instalirati i gomilu aplikacija, mada je mali broj njih dizajniran za okrugli ekran.Još jedna lijepa stvar kojom se ovaj uređaj može pohvaliti jeste i baza za bežično (wireless) punjenje koja dolazi u kutiji.

Motorola tvrdi da će sat bez problema isdržati cio dan sa jednim punjenjem.

Sa cijenom od 249 dolara, ovaj model spada u jedne od skupljih, ali po svemu sudeći i vrijedi toliko.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.