Ministarstvo finansija: Planirane reforme nijesu i neće biti rezultat jednostranih odluka Vlade

Ministarstvo finansija: Planirane reforme nijesu i neće biti rezultat jednostranih odluka Vlade

Odgovorna i transparentna fiskalna politika, unaprjđenje standarda zaposlenih i poboljšanje poslovnog ambijenta za obavljanje privredne aktivnosti, uz stabilne javne finansije, glavni su ciljevi Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom Novicom Vukovićem, navodi se u odgovoru Ministarstva finansija Uniji slobodnih sindikata.

U okviru intervjua koji je osnov za reakciju Unije slobodnih sindikata Crne Gore, ministar Vuković govorio je o reformama koje planira 44. Vlada, a koje će biti sastavni dio Fiskalne strategije koja je glavni dokument fiskalne politike za period mandata ove Vlade.

“Sve odluke koje se tiču položaja zaposlenih, kao i odluke koje se tiču privrednog ambijenta u kojem posluje privreda bile su i biće pažljivo analizirane i razmatrane na bazi tripartitnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca što je, uz našu potrebu, i zakonska obaveza. Socijalni dijalog bazira se na međusobnom povjerenju, a ova Vlada je u dosadašnjem mandatu to i dokazala kroz inkluzivan dijalog prilikom donošenja izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, nacrta izmjena Zakona o radu i slično”, istakli su u saopštenju.

Radi dodatnog informisanja javnosti, ministar Vuković govorio je o planiranim reformama, koje da bi bile predložene za usvajanje – moraju biti rezultat konsenzusa između socijalnih partnera, u cilju donošenja najboljih rješenja za građane.

“Dakle, reforme na tržištu rada, penzione, socijalne ili bilo koje druge neće biti rezultat jednostranih odluka Vlade, što nije bio slučaj ni do sada. Još jednom ukazujemo da je Ministarstvo finansija uvijek otvoreno za saradnju u cilju donošenja inkluzivnih politika, u korist svih građana Crne Gore”, naglašavaju iz Ministarstva finansija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.