Devetoro dece i četvoro odraslih poginulo u bombardovanju Gaze

Devetoro dece i četvoro odraslih poginulo u bombardovanju Gaze

U noćašnjim izraelskim udarima na Rafu na jugu Gaze poginulo je 13 ljudi, uključujući devetoro djece, saopštili su 21. aprila palestinski zvaničnici. Kako su rekli rukovodioci Kuvajtske bolnice, u prvom udaru poginuli su muškarac, njegova trudna supruga i njihovo trogodišnje dijete, dok su ljekari uspjeli da spasu bebu koju je poginula žena nosila.

Po podacima iz te bolnice, u drugom udaru poginulo je osmoro djece i dvije žene iz jedne porodice.

U vazdušnom udaru u noći prije toga poginulo je devetoro ljudi, uključujući šestoro djece.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je 34.000 Palestinaca poginulo od 7. oktobra i početka rata između Izraela i Hamasa, koji Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropska unija smatraju terorističkom organizacijom.

Oko 80 odsto stanovništva Pojasa Gaze, od ukupno 2,3 miliona, pobjeglo je iz svojih domova u druge djelove te teritorije za koju Ujedinjene nacije (UN) upozoravaju da je na ivici gladi.

Vojska Izraela, koja kao cilj djelovanja u Pojasu Gaze navodi uništavanje Hamasa, tvrdi da je ubila više od 13.000 boraca te palestinske organizacije Hamasa, preneo je AP.

Izvor:RSE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.