Pokrenuta peticija: Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja

Pokrenuta peticija: Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja

Nakon što su se Crnogorski helsinški komitet za ljudska prava (CHO) i grupa građana obratili otvorenim pismom glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, u kojem ukazaju da je hapšenje nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića praćeno nezapamćenom, orkestriranom, političkom i medijskom hajkom, pokrenuta je i online peticija.

Uz konstataciju da je Katnić ozbiljno narušenog zdravlja a njegova odluka da štrajkuje glađu izaziva ogroman rizik po njegov život, CHO i grupa građanskih aktivista zahtijevaju da se ne dopusti Katnićeva smrt u Istražnom zatvoru, već da mu se omogući odbrana sa slobode uz punu medicinsku i drugu potrebnu zaštitu.

Naglašavaju da se “eventualna optužnica mora zasnivati i dokazivati na činjenicama i vjerodostojnim dokazima”.

“G. Katniću ne može biti presuđeno prije suđenja, u atmosferi linča i političkog progona, a u uslovima njegovog ozbiljno narušenog zdravlja i uz štrajk glađu. Selektivna i politički motivisana “pravda” je gora i od najgore nepravde. Postupanje prema g. Katniću mora biti zakonito u svakom detalju. Bilo kakav politički motivisani uticaj mora biti zaustavljen i osujećen”, poručuju.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.