Obavezno nošenje maski u Domu zdravlja: Raste broj respiratornih bolesti

Obavezno nošenje maski u Domu zdravlja: Raste broj respiratornih bolesti

Iz Doma zdravlja Podgorica je saopšteno da je zabilježen porast obolijevanja od akutnih respiratornih bolesti koji su evidentirani u Crnoj Gori u proteklom periodu.

"Osim obolijevanja od Covid-19, porasta RSV infekcija, kao i pertusisa, s obzirom na povećani rizik od transmisije respiratornih infekcija u zdravstvenim ustanovama, ističemo važnost obavezne upotrebe maski", poručuju iz Doma zdravlja.

Mole sve građane da se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravlje kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže, da budu posebno oprezni i da preduzmu odgovarajuće mjere predostrožnosti.

"Napominjemo da je nošenje maske obavezno prilikom posjeta ustanovama Doma zdravlja Glavnog grada, s ciljem smanjenja rizika od širenja virusa među pacijentima i osobljem, te očuvanja zdravstvene sigurnosti.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera i smjernica kako bismo suzbili transmisiju ovih infekcija. Vaša odgovornost i solidarnost su ključni u borbi protiv širenja bolesti i zaštiti zdravlja zajednice", ističe se u saopštenju.

Dom zdravlja Glavnog grada će nastaviti, kako zaključuju, da pruža pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu našim građanima uprkos svakodnevnim izazovima.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.