DPS: Doktor iz Nikšića kazao da je dovoljno što on dobija 3.000, a da osoblje treba biti zadovoljno sadašnjom platom

DPS: Doktor iz Nikšića kazao da je dovoljno što on dobija 3.000, a da osoblje treba biti zadovoljno sadašnjom platom

Tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji odbornika u SO Nikšić i doktor u nikšićkoj bolnici dr Mirko Varajić kazao je kako je dovoljno što on prima 3.000 eura mjesečno, a da medicinsko osoblje treba da bude zadovoljno sa sadašnjom platom, poručili su iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista.

"A onda u dobrom starom maniru osvrnu se na to kako se niko nije bunio do 30. avgusta 2020. godine, a sada "svi nešto traže". A zaboravlja odbornik Varajić da je inflacija u posljednje tri godine potrla svako povećanje i da građani danas za svoju "uvećanu" platu mogu kupiti mnogo manje nego za plate koje su važile do 30. avgusta", naglasili su oni.

Za Varajića, dodaju, inflacije nema.

"Ali to ne vidi dotični gospodin, jer za njegova primanja, inflacija i nije nešto posebno velika. Posebno treba cijeniti ovakav odnos jednog doktora prema svojim saradnicima i kolegama ljekar, humanista Varajić iščuđava se kako su to sad kolege nezadovoljne, kad su kako reče "svi porasli". Samo ne reče dotični da cijene iz dana u dan rastu, da u bolnicama nema osnovnog materijala za rad, da građani kupuju ljekove koje ranije nijesu, da se u zdravstvenim ustanovama besomučno zapošljava nemedicinski kadar itd", dodaju oni.

Ipak je ovo, kažu, neka nova Crna Gora.

"Al' erudita Varajić kroz izraženu dedukciju i kontemplaciju donosi zaključak da srednji medicinski kadar treba da se zadovolji sadašnjim platama, ali i da živi u narednom periodu od predizbornih obećanja. Pobogu, zašto da ne!? Probajte možda i može!? Ipak je ovo neka nova Crna Gora", zaključili su oni.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.