Šmit upozorava: Usvojite tehničke izmjene izbornog zakona ili ću ih nametnuti

Šmit upozorava: Usvojite tehničke izmjene izbornog zakona ili ću ih nametnuti

Visoki predstavnik Kristijan Šmit poručio je da je nova vlast ostvarila određeni napredak u smislu usvojenih zakona, prenosi Avaz.ba.

Naglasio je da je važno da izbori budu fer i korektni, zbog čega je važno da građani ne izgube povjerenje u izborni proces.

- Ovo je moj posljednji poziv da donese odluku o tehničkim izmjenama Izbornog zakona. Pozivam sve stranke da učvrste integritet izbornog procesa, ali ako to ne bude slučaj sada, a ne u narednom mjesecu, a ako ne bude rezultata u naredne dvije ili tri sedmice, postoji jedna osoba u gradu koja ima te nadležnosti - kazao je.

Dodao je da to nije miješanje u izborni proces, nego ispunjavanje zahtjeva EU, prenosi Avaz.ba.

- Izmjene moraju podrazumijevati prijedloge, OSCE-a, ODIHR-a i GRECO-a.

Izvor: Avaz.ba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.