U Kolašinu ni ove sezone nema vještačkog osnježivanja, zavisiće od vremenskih prilika

U Kolašinu ni ove sezone nema vještačkog osnježivanja, zavisiće od vremenskih prilika

Sredstva sa projekta izgradnja hidrotehničke infrastrukture za potrebe ski-centra Kolašin 1600 i Kolašin 1450 sa osnježivanjem, u iznosu od 928.099 eura, preusmjeravaju se iz razloga što Opština Kolašin još nije dostavila Upravi svu potrebnu dokumentaciju za nastavak aktivnosti na realizaciji

Uprava za kapitalne projekte preusmjerila je 8.495.850 eura sa nezavršenih projekata na projekte koji su u toku, a među najvećim projektima koji neće biti završeni ove godine ponovo se našlo vještačko osnježivanje skijališta Kolašin 1600 i Kolašin 1450.

To stoji u dokumentu na koji je Vlada dala saglasnost na poslednjoj sjednici ove sedmice.

Prema tom dokumentu, kolašinska skijališta će i ovu zimsku turističku sezonu dočekati bez rezervne varijante, a turistički poslenici će ponovo zavisiti od pravog snijega, kako sezona ponovo ne bi bila ispod očekivanja.

– Sredstva sa projekta izgradnja hidrotehničke infrastrukture za potrebe ski-centra Kolašin 1600 i Kolašin 1450 sa osnježivanjem, u iznosu od 928.099 eura, preusmjeravaju se iz razloga što Opština Kolašin još nije dostavila Upravi svu potrebnu dokumentaciju za nastavak aktivnosti na realizaciji projekta – navodi se u dokumentu.

Prema tom dokumentu, neutrošena sredstva će sa nezavršenih projekata biti preusmjerena na one koji su u toku.

Sa projekta prilagođavanja objekata u javnoj upotrebi za pristup, kretanje i upotrebu licima smanjene pokretljivosti preusmjeriće se 79.888 eura iz razloga što Upravi nije dostavljena dokumentacija na osnovu koje bi pokrenula aktivnosti u cilju realizacije projekta. Sa projekta ski-centar "Cmiljača" – Bijelo Polje preusmjerava se 189.884 eura iz razloga što nadležno ministarstvo još uvijek nije dostavilo pojektne zadatke.

Sredstva preusmjerena za rekonstrukciju puteva, bolnica...

Uprava je predložila da se navedena neutrošena sredstva radi plaćanja dospjelih obaveza preusmjere na projekte nadzor nad radovima na poboljšanju infrastrukture UIKS-a u iznosu 32.000 eura, valorizacija Đalovića pećine u iznosu od 205.000 eura, izgradnje garaže za potrebe skijališta u Kolašinu, milion eura. Za rekonstrukciju graničnog prelaza na željezničkoj pruzi u Bijelom Polju preusmjerava se 40.000, za rekonstrukciju puta Gusinje–Vusanje 100.000, a za izgradnju eko-efikasne zgrade Ministarstva ekologije 3,1 milion. Za izgradnju sanitarnih deponije preusmjerava se 371.000 eura, za upravljanje otpadnim vodama 335.000 eura, izgradnju postrojenja za vodu Pliješ u Pljevljima 581.000 eura, a za kanalizacionu mrežu u Beranama 25.000 eura. Za Opštu bolnicu Berane preusmjerava se 170.000 eura, za Dom starih u Nikšiću 150.000, a za izgradnju Doma starih u Plavu 300.000.

Isti slučaj je i sa ski-centrom "Žarski" u Mojkovcu, sa kojeg se preusmjerava 62.226 eura. Ni objekat "Kuća voća" u Andrijevici neće biti završen, pa se preusmjerava iznos od 98.495 eura, dok će sa projekta izgradnja trga i šetališta u Sutomoru u biti preusmjereno 358.800 eura, iz razloga što Upravi nije dostavljena dokumentacija na osnovu koje bi izvršila plaćanja.

Preusmjerava se 538.199 eura za izradu projektne dokumentacije za asfaltiranje puta Marina dolina – Radovan luka. Iz istog razloga vrši se prenamjena sredstva u iznosu od 2.579.808 eura sa projekta toplifikacije Pljevalja.

Radi pripreme tendera za izvođača radova na projektu rekonstrukcije objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, preusmjerava se iznos od 300.100 eura. Zbog izbora izvođača radova, preusmjerava se i 950 hiljada eura sa projekta rekonstrukcije kongresne sale i scenskog prostora u nikšićkom Domu revolucije. Usled usporene dinamike rekonstrukcije Dvorca kralja Nikole u Nikšiću, po zahtjevu Uprave za zaštitu kulturnih dobara preusmjeriće se 300.000 eura. Za početak rekonstrukcije trafostanice i pomoćnih izvora napajanja KCCG, preusmjerava se 376 hiljada eura.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.