Makedonski ministar: Vanjinu otmicu organizovao je njen otac

Makedonski ministar: Vanjinu otmicu organizovao je njen otac

Na konferenciji za novinare makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je da je otac 14-godišnje Vanje Gorčevske organizovao njenu otmicu.

Kazao je da je motiv otmice koristoljublje, a da je jedna osoba u dogovoru i sa znanjem člana porodice organizovala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke.

"Maloljetnica je odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je bila sama kod kuće", objasnio je makedonski ministar. 

Podsjetimo, otmica se dogodila 27. novembra oko 7:30.

Prema saopštenju MUP-a i tužilaštva, ubistvo se dogodilo dva i po sata nakon otmice (90 minuta nakon prijavljenog nestanka), odnosno oko 10 sati 27. novembra.

Glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo je Ljupčo P., poznat i kao Palčo. Trenutno je nedostupan makedonskim vlastima. 

Izvor AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.