Dva ruska državljana biće oslobođena u znak zahvalnosti Putinu
Vladimir Putin

Hamas objavio

Dva ruska državljana biće oslobođena u znak zahvalnosti Putinu

Hamas će osloboditi dva taoca sa ruskim državljanstvom u znak "zahvalnosti" za poziciju koju je zauzeo ruski predsjednik Vladimir Putin, rekao je Musa Abu Marzuk, zvaničnik političkog krila Hamasa, prenosi javni emiter Kan, prenosi RTS.

Nejasno je da li njih dvoje imaju i izraelsko državljanstvo.

Očekuje se da dvojica ruskih državljana budu oslobođeni zajedno sa deset Izraelaca koji bi trebalo da budu pušteni kasnije danas u okviru sporazuma o privremenom prekidu vatre između Izraela i Hamasa uz posredovanje SAD, Egipta i Katara.

Rođaci izraelsko-ruskih talaca koje Hamas drži u zarobljeništvu u Gazi otišli su ove nedelje u Moskvu da traže pomoć Kremlja u oslobađanju članova njihovih porodica od strane terorističke organizacije. Moskva je u nedelju pomogla u oslobađanju Ronija Krivoja.

Krivoj je oslobođen posebnim sporazumom od sporazuma o oslobađanju talaca, očigledno kao usluga Hamasa Moskvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.