Stojanovića terete da je 2018. godine izdao usmenu naredbu policajcu da propušti vozilo

Stojanovića terete da je 2018. godine izdao usmenu naredbu policajcu da propušti vozilo

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović uhapšen je juče ujutro po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je 2018. godine zloupotrijebio službeni položaj i tako, navodno, omogućio šverc cigareta.

Uhapšen je i vlasnik firme za transport Igor Baćović iz Nikšića.

Kako je potvrdio portparol SDT-a Vukas Radonjić, oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i i krijumčarenje.

Odvojeni predmeti

Stojanoviću i Baćoviću je određeno zadržavanje do 72 sata. Njih je saslušao tužilac Jovan Vukotić i donio rješenje o zadržavanju, a tužilaštvo je podnijelo prijedlog o pritvoru, o čemu će se izjasniti sudija za istrage.

Stojanovićev branilac, advokat Mihailo Volkov kazao je za Pobjedu da je Stojanović negirao izvršenje krivičnog djela.

- Tužilac nije postavljao pitanja vezano za predmet koji se vodi protiv Veselina Veljovića, tako da u ovoj fazi postupka odbrana zaključuje da ova dva slučaja nijesu povezana. Osim toga, ni vremenski period se ne podudara, što takođe ukazuje da se radi o odvojenim predmetima – kazao je Volkov.

On je naveo da se Stojanoviću stavlja na teret da je izdao usmenu naredbu određenom policijskom službeniku da propušti vozilo koje je zaustavljeno na teritoriji Zete, odnosno dopusti njegovo dalje kretanje.

Advokat Ivan Šljukić, branilac Baćovića, kazao je za Pobjedu da se njegovom klijentu stavlja na teret jedna radnja – krijumčarenje.

- Moj klijent je negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret – kazao je Šljukić.

Bez detalja o akciji

Iz Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije nijesu saopštili detalje jučerašnje akcije kojom je rukovodio šef policijskog odjeljenja Predrag Šuković, kojeg je svojevremeno Stojanović smijenio sa mjesta šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala.

Početkom 2013. godine, nakon istrage Unutrašnje kontrole, naime, Stojanović je Šukovića razriješio dužnosti, jer za godinu i dva mjeseca, koliko je rukovodio Odsjekom za borbu protiv organizovanog kriminala nije bilo rezultata niti akcija koje su rezultirale hapšenjima članova organizovanih kriminalnih grupa.

Kako je Pobjedi nezvanično rečeno, hapšenje Stojanovića nema veze sa predmetom protiv Veljovića.

Sadašnji šef SPO svojevremeno je u razgovoru za dnevnik Vijesti tvrdio da je došao do dokaza o švercu cigareta u fabrici duvana u Mojkovcu, ali to nikada nije potkrijepljeno dokazima.

Šuković je iznosio optužbe na račun tadašnjeg vicepremijera Duška Markovića i Veljovića, tvrdeći da su ,,pripadnici mojkovačkog kriminalnog klana“. 

Pet godina na čelu UP, ostavku podnio kada je u obračunu kriminalaca u Podgorici pala nevina žrtva

Stojanović je radni vijek proveo radeći na najsloženijim poslovima u Upravi policije. U junu 2013. godine Vlada Crne Gore ga je naimenovala za direktora Uprave policije, na prijedlog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića.

Poslije pet godina na toj poziciji, Stojanović je podnio ostavku nakon što su u centru Podgorice 31. marta 2018. godine ubijeni Miloš Šaković i Radivoje Jovanović, koji je bio slučajna žrtva obračuna kriminalaca.

Poslije Stojanovića na mjesto direktora Uprave policije naimenovan je Veselin Veljović, koji je uhapšen 24. jula, osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i nalazi se u Istražnom zatvoru. 

Izvor:AntenM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.