Administrativni odbor usvojio odluku

Velimir Đoković imenovan za šefa Kabineta predsjednika Skupštine

Administrativni odbor nije danas utvrdio listu kandidata za predsjednike i članove skupštinskih odbora, zato što tom skupštinskom tijelu nije stigao nijedan predlog od poslaničkih klubova. Na današnjoj sjednici usvojen je Predlog za imenovanje šefa kabineta predsjednika Skupštine Velimira Đokovića.

Administativni odbor jednoglasno je donio rješenje o prestanku prava na zaradu zbog prestanka funkcije 66 poslanika, kao i rješenja o zaradi za poslanike novog saziva Skupštine.

Takođe, donijeto je rješenje o prestanku prava na razliku u zaradi poslanika 27. saziva Skupštine Budimira Aleksića, Radula Novovića, Lidije Kljajić, dr Srđana Pavićevića, dr Adnana Strikovića, dr Dragutina Papovića, dr Halila Dukovića i dr Vladimira Dobričanina. 

Predsjednica Administartivnog odbora Jelena Nedović kazala je da Odbor danas neće raspravljati ni o predsjedniku Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.

“Jedino što možemo konstatovati danas to je da svaki odbor može brojati 13 članova. Ove dvije tačke dnevnog reda nećemo otvarati i njih odlažemo za sljedeću sjednicu”, rekla je Nedović.

Na narednoj sjednici o zamjeniku Nedovićeve

Na dnevnom redu bio je izbor zamjenik predsjednika Administrativnog odbora, ali predlog opozicije, kako je kazala Nedovićeva, nije stigao. Mihailo Anđušić (DPS) predložio je da se ta tačka dnevnog reda odgodi, što je i usvojeno.

"Mislim da ćemo se ovim baviti vrlo brzo, nakon što se zauzme stav na Kolegijumu", saopštio je Anđušić. 

Nedović je rekla da treba što prije da se postignu dogovori oko odbora jer je u proceduri 60 zakona. 

Administrativni odbor imenovao je Danijelu Marković i Stevana Kandića za savjetnike potpresjednika Skupštine Crne Gore Borisa Pejovića.

Administrativni odbor, trebalo bi da donese rješenja o prestanku prava na zaradu predsjednika i članova prethodne Vlade i donese rješenje o zaradi predsjednika i članova nove izvršne vlasti.

To skupštinsko tijelo trebalo bi da donese i rješenja o statusnim pitanjima posebnih savjetnika u Skupštini.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine za predsjednicu Admnistrativnog odbora izabrana je Jelena Nedović sa liste Pokreta Evropa sad.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.