Spajić sa opozicijom i MONSTAT-om o popisu
Milojko Spajić

Spajić sa opozicijom i MONSTAT-om o popisu

Novi sastanak premijera Milojka Spajića sa predstavnicim opozicije i rukovodstvom Uprave za statistiku MONSTAT, o popisu stanovništva, održava se večeras u Vladi, tvrde izvori CdM-a.

Sastanku sa Spajićem prisustvuju predstavnici DPS-a, BS-a, SD-a, HGI-a.

Spajić je juče održao drugi krug konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, nevladinih organizacija i vijeća manje brojnih naroda kao i predstavnicima Uprave za statistiku MONSTAT u cilju iznalaženja najboljeg modela za sprovođenje Popisa stanovništva koji je zakazan za 30. novembar.

O je nakon jučerašnjeg sastanka istakao da je sprovođenje popisa važno zbog donošenja strateških odluka za dalji razvoj Crne Gore te da je njegovo održavanje u interesu države, Vlade i cjelokupnog društva.

“Potrebna nam je efikasnost, ali ne na uštrb kvaliteta. Jedna od okolnosti koja se mora imati na umu to je da odlaganje Popisa može izazvati nove troškove, posebno zbog fiskalnog trenutka u kome se Crna Gora nalazi. U tom smislu svi moramo pokazati visok stepen odgovornosti”, istakao je premijer.

Opozicija traži i insistira na svim uslovima koje je 2011. imala tadašnja opozicija.

“Tražimo da imamo povjerenje u popisivače i rad popisnih komisija i da imamo softver. Smatramo da nije suština u datumu početka popisa već kontrolnim mehaniznima koji bi podigli povjerenje u sam popis. Ispružili ruku i želimo da postignemo dogovor i da održimo u popis u koji niko neće sumnjati. Preduslov za kredibilan popis je dogovor oko kontrolnih mehanizama. Ako njih ne bude jasno sam rekao kako ćemo se odnijeti prema tome”, naglasio je juče lider SD- a Damir Šehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.