Milatović kod britanskog kralja Čarlsa

Milatović kod britanskog kralja Čarlsa

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće u posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu od 24-26. oktobra 2023. godine, na poziv britanskog kralja Čarlsa III. On je prvi predsjednik Crne Gore koga će britanski suveren u bilateralnoj posjeti primiti u Bakingemskoj palati.

"U okviru posjete Londonu predsjednik Milatović sastaće se sa ministrom vanjskih poslova, Komonvelta i razvoja Džejmsom Kleverlijem i specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom", saopšteno je iz njegovog kabineta.

Takođe, srešće se i sa predsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno- Baso i Bordom direktora te institucije.

"Predsjednik Milatović održaće predavanje na London School of Economics (LSE) i zajedno sa ministrom Kleverlijem prisustvovati svečanoj ceremoniji – 40. godišnjice prestižne Chevening stipendije", navodi se u saopštenju.

On će gostovati i u jednoj od najpoznatijih svjetskih političkih talk-show emisija, "Hardtalk" na BBC-u, na temu dešavanja u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.