Fajon i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

"Jedno je reći da postoji rizik, a drugo da će se desiti prekid pregovora"

Komentarišući izjavu ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon da postoji velika prijetnja prekida EU pregovora ako ne uspije šesti pokušaj kompletiranja Ustavnog suda, premijer Dritan Abazović kazao da je jedno reći da postoji rizik, a drugo da će se to desiti.

“Jedno je reći da postoji rizik, drugo da će se to desiti. Isto je za vizni režim. Loše je da se ne izabere Ustavni sud. Da je bilo političke korektnosti to bi bilo završeno u julu”, kazao je on.

Apelovao je na sve političke subjekte da iskoriste šansu i početkom februara deblokiraju Ustavni sud i da se osnaži u Evropskim integracijama.

Kazao je da nema komentar na moguće nove koalicije URE, Dmokrata i Evrope sad pod uticajem Evrope, ni na poziv Borisa Bogdanovića iz Demokrata Evropi sad za koaliciju.  

“Nemam nikakav komentar, vidjećemo kako će se odvijati politička situacija. Nemam ništa protiv, svako neka radi kako misli”, kazao je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.