Ibrahimović: Onaj ko Crnu Goru skreće sa evropskog puta, partnera ne može tražiti u BS
Ervin Ibrahimović

Ibrahimović: Onaj ko Crnu Goru skreće sa evropskog puta, partnera ne može tražiti u BS

Onaj ko Crnu Goru svjesno skreće sa evropskog puta i vodi je prema novoj međunarodnoj izolaciji ne može za to naći partnera u Bošnjačkoj stranci (BS) jer su negativne posljedice takve politike od prije 30 godina i danas snažno prisutne u društvenom, političkom i ekonomskom životu Crne Gore, poručio je potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu i lider BS-a Ervin Ibrahimović.

“Nakon jasnih poruka euroatlanskih partnera i uprkos činjenici da se njen međunarodni legitimitet unaprijed dovodi u pitanje insistiranje na formiranju vlade na temelju neustavnog zakona i suprotno preporukama partnera jasan je znak svjesnog zaokreta od EU politike i EU težnji CG”, objavio je Ibrahimović na Twitter-u.

Napominje da je EU agenda visoko na listi te partije.

“EU agenda – u integracijskom, vrijednosnom i svakom drugom smislu – visoko je na listi prioriteta BS i svako skretanje sa te agende je apsolutno neprihvatljivo jer je CG u EU najbolji garant prosperitetne budućnosti CG i ostvarivanja manjinskih i svih drugih ljudskih prava. Onaj ko CG svjesno skreće sa evropskog puta i vodi je prema novoj međunarodnoj izolaciji ne može za to naći partnera u Bošnjačkoj stranci jer su negativne posljedice takve politike od prije 30 godina i danas snažno prisutne u društvenom, političkom i ekonomskom životu Crne Gore”, dodao je Ibrahimović.

Poziva i apeluje na sve euroatlanske orjentisane političke partije i njihove lidere da svoju politiku i svoje aktivnosti usklade sa evropskom agendom u cilju očuvanja proevropskog i prozapadnog spoljnopolitičkog kursa Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.