Čarapić: Vuković se sveti građanima Podgorice ukidanjem proslave Novogodišnjih praznika
Vasilije Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad

Čarapić: Vuković se sveti građanima Podgorice ukidanjem proslave Novogodišnjih praznika

Za sve one građane Podgorice koji se pitaju da li će Glavni grad i ove godine organizovati Novogodišnji bazar na glavnom gradskom trgu, odnosno koji ukazuju zabrinutost nepostojanja legitimne gradske vlasti od koje zavisi sprovođenje više aktivnosti u Glavnom gradu, Ivan Vuković je u svojim komentarima na Twitteru poručio ''Imali ste šansu 23.10.'', čime u klasičnom DPS maniru pokušava da kazni građane Podgorice što su na oktobarskim izborima glasali za smjenu vlasti u Podgorici posle više decenija, saopštio je danas Vasilije Čarapić, član predsjedništva Pokreta Evropa sad.

''Pozitivne inicijative poput Novogodišnjeg bazara, koje se praktikuju u bezmalo svakoj evropskoj prijestonici decenijama, ako ne i vjekovima, ove godine su se našle na meti najsujetnijeg građanina Podgorice, čija je administracija propustila da uradi pripremu za organizovanje ovog događaja, iako su za to imali čak 6 mjeseci vještački prolongiranog mandata'', kazao je Čarapić.

Podsjetio je da je ključna administrativna predstavka za sprovođenje radnji oko organizacije bazara i dočeka Nove godine usvajanje Odluke u Skupštini Glavnog grada, što je u ovom trenutku nemoguće uraditi jer je mandat odbornicima ranijeg saziva Skupštine istekao, a odbornicima novog saziva Skupštine mandat još uvijek nije verifikovan usljed opstrukcije DPS-a po pitanju proglašenja konačnih rezultata izbora.

Na ovaj način, kako Čarapić poručuje Ivan Vuković je umjesto Turističke organizacije Podgorice, za podizvođače od kojih zavisi organizacija Novogodišnjeg bazara ove godine izabrao Bogougodnice i Svetosavsku srpsku listu, čime je jasno obznanio svoj novi političko-ideološki izbor.

''Poučeni ovim negativnim iskustvom, nova administracija će stvoriti pretpostavke da se kulturne tradicije koje okupljanju sve građane i koje doprinose razvoju lokalne ekonomije ubuduće zaštite od politizacije, te da se sprovode isključivo u javnom interesu'', zaključio je Čarapić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.