Klub poslanika DPS: Kako bi se iskoristila minimalna šansa za deblokadu pregovaračkog procesa, neohodan funkcionalan a ne zarobljen parlament
Demokratska partija socijalista

Klub poslanika DPS: Kako bi se iskoristila minimalna šansa za deblokadu pregovaračkog procesa, neohodan funkcionalan a ne zarobljen parlament

Samovoljom pojedinaca i nezapamćenim davanjem “pauze do daljnjeg“ bez navođenja valjanog razloga i elementarnog pozivanja na neki od članova važećeg Poslovnika o radu Skupštine Crne Gore, najviše predstavničko tijelo zakonodavne vlasti ponovo postaje talac zakulisnih i perfidnih radnji partija trojne koalicije koja je nakon 30. avgusta 2020. zaustavila redovno funkcionisanje Crne Gore, saopštio je danas Klub poslanika Demokratske partije socijalista.

"Kompletna današnja ujdurma, sa ciljem da se očuvaju fotelje, ali i borbe da dođu do njih oni koji još uvijek nijesu uspjeli zasjesti, pokazuje do kojih razmjera i granica doseže poriv i megalomanska želja za šakom vlasti isfrustriranih vječitih gubitnika sa crnogorske političke scene", saopšteno je danas iz DPS-a.

Poručuju da građani i posljednje dvije godine na najbolji način vide da oni kojima su dali svoje povjerenje ne vode računa o državnom interesu već isključivo rade u korist čuvanja privilegija.

"Nedavno smo svjedočili da su u želji da sačuvaju pozicije pojedine partijske strukture iskazale spremnost za pakt sa bilo kim, pa i onima koje zvaničnici sa evropskih i međunarodnih adresa ne vide kao svoje partnere. Tada smo imali prilike vidjeti besprizorne scene iz skupštinskih salona iz kojih je predlagana rekonstrukcija vlade, dok se u skupštinskim hodnicima pisao plan o izlasku iz političke krize u koju se Crna Gora nalazi od 30. avgusta 2020. godine, zbog istih onih koji su nas u tu krizu uveli", kategorični su iz DPS-a.

Poručuju da smo danas samo dobili nastavak kompletne te lakrdije od strane onih koji godinama unazad besprizorno blamiraju i srozava ugled parlamenta.

Upozoravaju "takve grupacije i njihove lidere koji se bave javnim poslom i koji su birani od strane građana, da se država ne vodi prevarama, spinovima, zakulisnim radnjama i zarobljavanjem institucija, nego vizionarski i zaštitom njenih vitalnih interesa".

"Zbog svega navedenog i zarad očuvanja šanse da naša zemlja krene putem evropske integracije neophodan je funkcionalan parlament kako bi se iskoristila i minimalna prilika za deblokadu pregovaračkog procesa", zaključuje se u saopštenju Kluba poslanika Demokratske partije socijalista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.