Za Ginisa : Najstarija stjuardesa na svijetu ima 86 godina, i dalje radi
Foto: AFP

Za Ginisa : Najstarija stjuardesa na svijetu ima 86 godina, i dalje radi

Žena (86) iz Bostona oborila je rekord kao stjuardesa s najdužim radnim stažem na svijetu, potvrdio je Ginisov svjetski rekord, prenijeli su američki mediji.

Bet Neš (86) je počela da radi kao stjuardesa 1957. za “Eastern Airlines” i do danas je nastavila da radi u „American Airlinesu” bez ikakvih prekida u radnom odnosu, potvrdio je 1. jula Ginisov rekord.

Neš je rekla da je veći dio svoje karijere provela na relaciji Njujork – Boston – Vašington jer joj to omogućuje da se noću vrati kući i brine o svom sinu invalidu.

Ginis navodi da je Neš trenutno najstarija stjuardesa na svijetu.

1657014783000VD1YEe16570148898771378x1536

Slaveći 2017. godine 60. godišnjicu rada u kompaniji, Neš je rekla da se posao s godinama značajno promijenio.

"Morao si biti određene visine, morao si biti određene težine. Nekada je bilo užasno. Ugojiš se par kilograma i moraš da nastaviš da se mjeriš, a ako bi ostao takav, skidali bi ti s plate“, rekla je strjuardesa za AFP.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.